cep telefon fiyatları,ndan islam bilgisi9

 cep telefon fiyatlalrı


cep telefon fiyatları,ndan islam bilgisi9 bugün sizler icin elimizden gelen gayreti gösteriyoruz
cep telefon fiyatları benimle beraber sizlere yazıları hazırlıyor ve her zaman oldugu gibi
 cep telefon fiyatları diyorki Hz. Ali (k.v.) münafıkların bu kötü ve çirkin sözlerini işitince çok üzüldü. Silahını kuşanıp yola düştü. Resûlüllah (s.a.v.)i Cerf denilen yerde yetişti.Ey Allah'ın Resûlü!. Münafıklar sizin beni ağır bulduğunuzu, bunun için beni savaşa götürmeyip, Medine’de bıraktığınızı söylüyorlar, dedi.Resûlüllah (s.a.v.) :
Münafıklar yalan söylüyorlar. İftira ediyorlar. Seni Medlr>‘^'de bana vekil olarak bıraktım. Geri dön. Benim ve senin ev halkına halife ol ey Ali!.. Benimle, Mu/sa ile Harun gibi olmak istemez misin? buyurdu.Rivayet ediliyor kı Hz Alı (k.v.) Hayber kalesinin kapısını tek başına yerinden çıkararak, kaleyi (eth etti. Zülfikör ile amansız düşmanların başlarını kesti, kanlarını döktü Birçok ganimetle sag salim evine döndü.
Ey Patıma!. Sen bu Zülfikön bilir misin?
Ben onu senden çok iyi bilirim
Hz. Ali (k.v.) Fatıma’nın bu sözünü Resûlu Ekrem'e söyledi.. Resûlüllah (s.a.v.) de kalkıp kızının evine gitti. Ve;
Ey kızım Patıma!.. Sen Zülfikör'ı Ali’den ne sebeple daha iyi biliyorsun? dedi.
Devletli babacığım!. Sen miraç gecesi Rabbinle buluşup döndükten sonra cennette bir ağacın altında dinlendin. İşte Zülfikör o elma ağacının altında asılı bulunuyordu.Yine Mesöbih adlı kitapta şöyle yazılıdır • Hz. Alı (k.v.) ; Allah’a yemin ederim ki, Resûlüllah (s.a.v.) bana; «Beni müminlerin sevebileceği ve bana münarıkların düşman olacağını bildirmiştir.» buyurdu.Sahih ülür. üu İkjcİisi şerifin açıklamasmcJo şoyIt; clemimışiir : «Hz Alı (k.v.) yi sevme, Resulü Ekrem'e olan yakınlığından, ısluma yaptığı hizmetlerden, ixSİĞma olun sevgi ve bağlılığından dolavı sevmektir. Bu da o kimsenin imanının sağlam ve kuvvetli olduğunun delilidir. İslâmî sevdiği için ve Allah Rosûlunun sevdiği şeyleri yaptığı için sevmektir. Hz. Alı (k V ) ye kin besleyen ve ono düşman olanın durumu ise tam bunun tersidir Yanı Resulu Ekrem'den hoşlanmama, imonsızlık, Allah ve Resulünün sevdiklerini sevmeme, İslâm dinim benimsememektir ki. bu da tek kelime ile münufıklıkin Allah korusun.Sa'd bini Sehl ıı.u.) Hesuluituh (s.o.v.) den şu hadisi şerifi rivayet ediyor Resûlü Ekrem Hayber günü şöyle buyurdu «Yarın bu sancağı öyle birisine vereceğim ki, Cenâb-ı Allah zaferi onun elinden verecektir. O kimseyi Allah ve Resûlu severler. O do Allah ve Resû-lünü sever.
Sabah olunca sahabelerin her biri bayrağın kendisine verileceği ümidiyle Resûlü Ekrem'in huzurlarında toplandılar Resulü Ekrenı.
bahübuler, Hz An (k v ) yi çağırdılar Fohrı kainat efendimizin huzurlarına geldiklerinde gozUHinden büyük bir ızd'mp çekiyorlardı. Resûlüllah (s.o V.) tukurugunu Hz Alı (k.v.) nin gözlerine surdu Allah (c.c.) ın ıznıy-lii gözleri iyileşti. Resûlu Ekrem sancağı ona verdi. Hz Alı (k.v ) sancağı aldı. Ve
Ey Allan in ReSulu!.Ey Alil. Sakin ve yumuşak davran!. Topraklarına girince güler yüzlü ol! İslama çağır!. Allah (c.c.) hakkında bilmeleri gerekli bilgileri açıkla!.. İslâmî öğret!.. Olur ki, Allah senin yüzünden bir kişiye hidayet etmesi, yüz tavlı deveyi boğazlayıp, etini sadaka olarak dağıtmaktan daha hayırlıdır.
Bedir savaşından önce Gürz bini Câbirül - Fihri başına topladığı çöl Araplarıyla Medine dolaylarını yağmaladı.
Hz Aii (k.v.) Resûiüiiah (s.a.v.) in soruiorma cevap veremediğinden üzüidüğünü söyiedi. Bunun üzerine Hz. Patıma (r.aa.):
Bunda kederienecek. üzülecek ve sıkılacak ne var-? sevmek akıldan, Resûlüllah (s.o.v.)i imandan, beni sevmek tabiatta , san ve Hüseyin'i sevmek de neslini sürdürmektendir, dedi.Hz. Ali (k.v.) çabucak geri döndü. Resûlu Ekrem'in huzurlarına var-dİ. Sorularının cevaplarını verdi. Ancak Resulullah (s.a.v.)
Ey Alil. Bu cevaplar senin değil, Fatımu'nındır. Bu cevaplarda de-rln bilgiler var..MesabihI Şerif adlı kitapta Sa d ibni Ebi Vakkas (ra) den şu hadisi şerifin rivayet edildiği yazılıdır: «Ey Alıl. Seninle ben Harun Te Isa gibivl^. Ancak benden sonra peygamber gelmeyecektir.
150-200 kişilik mııtıe/e vere rek, Fıhn'yi takıp emrini verdi. Hz. Ali (k.v.) Fihri’yi Bedir'in Setevan vu dişine kadar izledi. Buna ilk Bedir seferi denir.
27. MENKIBE : Bedir savoşı ıslâmm ilk bıiyuk zaterem H? Alı (k.v.) ye bir bayrukla. emrine n olduğu pıbı, ıs-Idm nurunun dünyaya yayılmasının müjdecisidir Resûlu Ekrem Bedir savaşma giderken, siyah renkli İslam sancağını Hz. Ali (k v.) ye verdi.
İslâm ordusu Bedir'e varmadan düşman hakkında Hz. Ali ve Hz 2ü-beyr (r.a.) keşif yaptılor. Kureyş'ın sucularını yakalayıp, gelirdiler Sorguya çektiler. Söylediklerine inanmadılar. «Siz Kureyş'tensınız» diye dövdüler Onlar da dayaktan kurtulmak için istedikleri gibi konuştular.
Bu sırada nama2j kıtan Hesuıuilch (s.a v.) namazım tomamlaymcu «Doğru söylediler dövdünüz Yalan söylediler bıraktınız.)? buyurdu. Hz Alı (k.v.) keşif işini çok güzel yaptı. İslam ordusunun savaş meydanının hakim yerlerine konmasını sağladı.
Resûlu Ekrem düşmanın su kuyularından yamrlunrnaması için Kuyuların kapanması vazifesini Hz Ali (k.v.) ye verdi Emi i yerine geliraı İki ordu karşı karşıya geldi. Hz. Alı (k v ) mn kardeşi Akil düşman süllürında bulunuyordu. Eski savaşlarda ilk olarak mübârizler ortaya çıkoı. çarpı şırlar, sonra da genel savaş başlardı. KureyşIilerden Utbe bini Rabia mu bariz istedi. Karşısına Ensar'ın gençlen çıktı.cep telefon fiyatları sizin icin sundu.




cep telefon fiyatları,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder